روش های خم کردن لوله کاندوئیت
خم کردن لوله های کاندوئیت از کارهایی است که در صنعت برق کشی ساختمان حتما به آن نیاز خواهید داشت و باید روش های آن را بدانید. در این مقاله می خواهیم در مورد روش خم کردن لوله های کاندوئیت ( لوله برق ) با شما صحبت کنیم. تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
خم کردن لوله های کاندوئیت نه تنها در زمان شما صرفه جویی می کند بلکه باعث صرفه جویی در هزینه نیز می شود. با این حال برای تکمیل فرآیند به ابزارهای تخصصی نیاز خواهید داشت.
اگر خودتان از عهده این کار بر نمی آیید می توانید به متخصص مربوطه واگذار کنید. در ادامه مقاله بعضی از روش خم کردن لوله های کاندوئیت را به شما توضیح می دهیم که حتما برای شما مفید خواهد بود.
3 روش عمومی برای خم کردن لوله کاندوئیت
به صورت عموم سه روش کلی برای خم کردن مجرای الکتریکی وجود دارد:
- خمیدگی 90 درجه: لوله کاندوئیت با زاویه 90 درجه و به صورت L خم می شود. در این حالت، طول پایان کوتاه و آزاد آن به صورت از پیش تعیین شده باقی می ماند.
- خمکاری دو انتها: بر خلاف سایر روش ها، دو سر انتهایی لوله خم می شود و برای کاربردهای خاصی استفاده می شود.
- خم آفست: نوع پیشرفته ای از خمکاری است که با توجه به نیاز و براساس فرمول های خاصی انجام می شود. کاربرد این نوع خمکاری در دکل های برق شیب دار و نصب لوله کاندوئیت روی جعبه های الکتریکی می باشد.
مقاله پیشنهادی : لوله کاندوئیت گالوانیزه
ابزارات مورد نیاز برای خم کردن لوله برق کاندوئیت
از آنجائیکه خم کردن لوله های کاندوئیت از نیازهای اساسی در سیستم برق کشی ساختمان است، برخی تجهیزات هم مورد نیاز خواهد بود. خوشبختانه ابزارهای زیادی به این منظور وجود دارد که کاربرد هر کدام نظر به ضخامت و نوع لوله برق متفاوت است.
عموما جنس خم کن ها از فولاد یا آلومینیوم می باشند. نوع فولادی آن از استحکام بالایی برخوردار است و هزینه آن نیز نسبتا گران است. به دلیل وزن زیادی که خم کن های فولادی دارند، اغلب از نوع آلومینیومی استفاده می کنند.
همه خم کن ها یک نشانگر بر روی سطح خود دارند که توسط آن می توانید میزان خم کردن لوله و زاویه خم را مشخص کنید.
بیشتر بدانید: انواع لوله برق
انواع دستگاه خم کن لوله کاندوئیت
با توجه به انواع لوله های کاندوئیت و کاربرد آن ها، روش های مختلفی برای خم کردن آن ها نیز وجود دارد.
توصیه می کنیم بهترین روش را برای خم کردن لوله کاندوئیت مورد استفاده برای پروژه سیم کشی برق خود انتخاب کنید.
خم کن دستی
یکی از روش های ساده برای خم کردن لوله، به صورت دستی می باشد. می توان از خم کن دستی برای خم کردن لوله برق با دیواره نازک تا حداکثر قطر 1 اینچ استفاده کرد.
یک قطعه بنام لقمه در این نوع دستگاه ها استفاده می شود که در سایزهای مختلفی قابل تغییر است. اما اگر ضخامت لوله برق بیشتر باشد نمی توانید با خم کن دستی این کار را انجام دهید. به جای آن باید از یک خم کن هیدرولیک استفاده کنید.
استفاده از خم کن دستی راه حل بسیار آسانی است، اما باید متوجه باشید که وقتی لوله را خم می کنید به چه اندازه فشار به آن وارد می کنید.
به سادگی مجرا را در میان دستگاه خم کن قرار دهید تا جایی که نقطه خم با علامت روی خم کن دستی یکسان شود. سپس از دستگیره استفاده کنید و مجرا را به صورت دستی خم کنید تا به شکل مناسب درآید.
با استفاده از ابزار لقمه که انواع متفاوتی دارد، می توانید انواع خم های 90 درجه، انحرافی، پله ای و غیره را انجام دهید.
یکی از انواع خم کن های دستی دارای تعدادی نیم دایره است که بر اساس قطر لوله برق انتخاب می شود. شما می توانید با تنظیم تکیه گاه و فشار دادن بر روی پایه دستگاه لوله کاندوئیت را خم کنید.
تولید انواع لوله کاندوئیت توسط شرکت ظریف صنعت پیشرو
در سیستم برق کشی ساختمان و استفاده از لوله کاندوئیت ، استفاده از زانوی خم ضروری است. بدین ترتیب با توجه به نوع لوله برق می توانید از دستگاه خم کن برای زاویه دادن آن استفاده کنید.
آشنایی با انواع دستگاه خم کن، ابزارات لازم و نحوه تنظیم آن به شما کمک می کند تا خودتان این کار را انجام دهید.
شرکت مهندسی ظریف صنعت پیشرو تولید کننده انواع سازه های پست برق، سینی کابل و نردبان کابل ، لوله کاندوئیت، دکل برق و سازه های ساختمانی را تولید و به شما عرضه می کند.